11.03.2019 434

1927 yılında yapılan ilkokul 1928 yılında bir öğretmenli olarak eğitim öğretime başlamıştır. 1977 yılında ortaokul açılmış ve zorunlu eğitimin sekiz yıla çıkması ile ilkokulla birleşerek devam etmektedir.

1984 yılında yapılıp 1984/1985 Eğitim Öğretim yılında hizmete açılan ESKİ BİNA (Yemekhane Binası)  bu eğitim öğretim yılından itibaren Ortaokul olarak hizmet vermiştir.   Eski okulumuzun ihtiyaca cevap verememesi ve eğitim öğretime elverişsiz olması sebebiyle 2004 yılında temeli atılan YENİ BİNA (Şimdiki Üzümlü Ortaokulu/İlkokulu Binası)  2005/2006 Eğitim Öğretim Yılında hizmete açılmıştır. Okul binası iki katlı olup, sekiz derslik bulunmaktadır. İçinde 20 bilgisayar bulunan Bilgisayar Laboratuvarı, Fen laboratuvarı, Anasınıfı, Öğretmenler Odası, Müdür Odası ve Müdür Yardımcısı Odasından oluşmaktadır. Ayrıca her katta temizlik odası, birinci katta öğretmen, ikinci katta öğrenci tuvaletleri ve özürlü tuvaleti bulunmaktadır. Okulumuzda teknolojik gelişmelere ayak uydurarak bütün sınıflara bilgisayar ve projeksiyon kurulmuştur.

Okulumuz kalorifer sistemi ile ısınmaktadır. Eski okuldan beş derslikli olan bina da halen yemekhane, kütüphane ve resim ve iş teknik atölyesi olarak kullanılmaktadır.

10.09.1990 tarihinde İlköğretime dönüştürülen okulumuz 2012 yılı Eylül ayından itibaren de İlkokul ve Ortaokul diye ikiye ayrılmıştır. Zemin kat İlkokul 2. kat ise Ortaokul olarak kullanılmaktadır.