02.04.2019 TARİHİNDE OKULUMUZDA TIMSS 2019 SINAVI YAPILACAKTIR

TIMSS 2019´da ilimiz KÜTAHYA´yı temsil eden Üzümlü Ortaokulu 5. Sınıf öğrencilerine yönelik 2 Nisanda TIMSS 2019 sınavı yapılacaktır. Tüm öğrencilerimize başarılar dileriz.

30.03.2019 394

TIMSS NEDİR?

TIMSS- Trends in International Mathematics and Science Study:  Uluslararası Matematik ve Fen Eğilimleri Araştırması

Öğrencilerin MATEMATİK ve FEN alanlarında kazandıkları bilgi ve becerilerin değerlendirilmesine yönelik bir tarama araştırmasıdır. Uluslararası Eğitim Başarılarını Değerlendirme Kuruluşu: IEA’nın (International Association for the Evaluation of Educational Achievement) bir projesidir. Dünyadaki en büyük ve en kapsamlı uluslararası öğrenci başarılarını değerlendirme çalışmasıdır.

5. ve 8. sınıf düzeyindeki öğrencilere uygulanır. 4 yılda bir yapılmaktadır. Tüm illerden bakanlıkça seçilen okullarda uygulanmakta olup, İlimiz KÜTAHYA’nın temsilini tek okul olarak  Üzümlü Ortaokulu’nun 5. Sınıfları gerçekleştirecektir.